בין אם מכינים תה בוקר או מבשלים ארוחת צהריים אנחנו מפעילים תהליכים כימייים או פיסקלים או ביולוגים על מנת לקבל מנה סופית וטעימה בישול כמו מדע מתחיל ברעיון , הפעלת דמיון , דיוק בביצוע ובכמויות על מנת לקבל תוצאה סופית בעלת משמעות כמו כן הבנת סוג חומרים תכונות חומרים שונים ממה מורכב חומר אשר משתמשים בו לבישול מנות מאוד חשוב. החוג מלמד ערכים נרחבים הן חברתיים והן תרבותיים כמו חשיבות העשייה בקבוצה ואיך זה יכול לתת לנו לחשוב בצורה אחרת , זה מתבטא בזמן משימות רבות שניתנות במפגשים . ערכים בריאותיים מאוד בולטים בתכנית זו כמו שימוש בתחליפי סוכר, השפעת גזים על הגוף ומציאת תחליפים טבעיים
הנתונים בעמוד זה נדלו מתוך המרשתת ולכן לא בהכרח שהם מעודכנים